Activiteiten

In de omgeving is genoeg te doen: wandelen, golf, paragliding…. en nog veel meer!

Wandelen en Nordic Walking

Wandelen-4-Ralf-Dahlhoff-240x148
Wandelen-7-Ketz-240x148

Het Westerwald is bij uitstek geschikt om te wandelen. Het Westerwald wordt wel het “Mekka” van het Nordic-Walking genoemd.
Er zijn vele kilometers wandelpaden uitgezet. Beroemde wandelpaden zijn de Westerwaldsteig en de Rothaarsteig. Tijdens deze wandelingen doorkruis je prachtige heuvelruggen met panorama’s, uitgestrekte bossen, boomgaarden, mooie beken en vele groene velden. Je vindt er een grote diversiteit aan inheemse planten en dieren. Op de verschillende routes liggen oude kloosters en historische plaatsjes als Hachenburg en Herborn.

Wellness

3-Bad-Marienberg-Zwembad-Rainer-Witzgall-240x148
3-BM-sauna-230x148

Zowel in Daaden als in Betzdorf zijn fitness- en zonnestudio’s, massagesalons, meerdere kappers, nagelstylistes en dergelijke beschikbaar. Daarnaast heeft Bad Marienberg een heerlijke Zwembad/Sauna/Wellness combinatie. Zoals u eerder gelezen heeft is in onze VakantieVilla een sauna en jacuzzi aanwezig, u hoeft eigenlijk de deur niet uit….!

Golf

4-Golfen-Kilian-240x148
4-Golfplatzm-Wiesensee-Ralf-Dahlhoff-240x148

In het heuvelachtige Westerwald is het prachtig golfen én daar zijn ook meerdere mogelijkheden voor. In Westerburg ligt aan de Wiesensee, met prachtig zicht op het water, de Golfclub Wiesensee. De Golfclub Westerwald vindt u in Dreifelden en een verdere mogelijkheid is de golfbaan in Dillenburg. Op alle drie de banen bent u, mits in bezit van het GVB, van harte welkom.

Minigolf

10-minigolf-240x148

Ook wanneer je nog geen GVB hebt kunt in je in het Westerwald golfen, Midgetgolf! Het is leuk elkaar uit te dagen voor een rondje. In de omgeving zijn meerdere Midgetgolfbanen, onder andere in Freudenberg, Siegen en vlakbij in Daaden. Klik → hier voor de adressen.

Paragliding en Deltavliegen

5_1-Paragliding-in-het-Westerwald-240x148
5-Paragliding-in-het-Westerwald-240x148

Altijd al eens willen Paragliden of Deltavliegen?
Ook dit is dichtbij de VakantieVilla in het Westerwald mogelijk. Tevens is het mogelijk met een ervaren Paraglider mee te vliegen of een korte cursus te krijgen. Klik → hier voor meer info.

Quad-Event

6_2-Quad-Event-Westerwald-2-240x148
6-Quad-Event-Westerwald-210x148

Een schitterende ervaring is het rijden op een Quad, en helemaal wanneer je dit met elkaar kunt beleven. Een schitterende manier om de natuur in het Westerwald te verkennen en helemaal los te gaan. Klik → hier voor meer info.
Na de rit ontspannen in de jacuzzi?

Luchtballon

7_2-Ballonvaart-240x148
7-Ballonvaart-1-240x148

Het Westerwald is een prachtig gebied met bossen, weilanden, riviertjes, meren, heuvels en dalen. Maar hoe ziet het er van boven uit? Met een luchtballonvaart weet je het!

Klik → hier voor info en foto’s!

Watersport

8_2-Watersport-WTS-Ralf-Dahlhoff-240x148
8-Watersport-240x148

In het gebied van de Westerwälder Seenplatte, het merengebied in het hart van het Westerwald, kunt u volop watersporten, o.a. zeilen en zwemmen in een van de zeven meren. Daarnaast zijn er mogelijkheden om te kanoën, bijvoorbeeld op de Sieg, voor meer info klik → hier.

Vissen

9_1-angelpark-240x148
9-1-Angelpark-240x148

Houdt u van vissen? Kijkt u dan eens op deze website, bij Driedorf ligt een prachtig Angelpark, waar u onder andere op karper en forel kunt vissen. Wanneer u nog een dagje wilt is vissen op het stuwmeer bij Obersteinebach een tip.

Vogelpark Herborn

Vogelpark2-240x148
Vogelpark-240x148

Een prachtig park om naar toe te gaan, ook voor de kinderen.
U wandelt langs mooi aangelegde borders, kunt af en toe op de bankjes zitten om de vogels te bewonderen. U ziet flamingo’s, papagaaien, uilen en zeer diverse uitheemse vogels.

Siegerland Flughafen

Flughafen-Siegen2-240x148
Flughafen-Siegen-240x148

Ga een dagje kijken op de, op één na hoogst gelegen, Duitse luchthaven, Siegerland.
U kunt er rond kijken, iets eten of drinken, wat uiteraard ook kan is een vlucht boven het Westerwald boeken!

De Tuin

garten1
garten2

Aan de Siegpromenade in Wissen is een promenade-achtige tuin, Der Garten, aangelegd waar het heerlijk vertoeven is. Met veel liefde voor detail werd de ca. 5000 mr grote tuin aangelegd.

Hier kunt u in o.a. de rozentuin, de kruidentuin of de buxustuin wandelen of in een van de pavillons plaatsnemen. ’s Avonds, wanneer de fakkels en lichten aangaan, is het er zeer romantisch. De keuken is het hart van Der Garten, hier vult u een picknickmand of haalt “Kaffee und Kuchen” en zoekt vervolgens een lekker plekje.

Dierenpark Niederfischbach

tierpark2
tierpark

In Niederfischbach is een bijzondere dierentuin (geopend april-oktober). De dierentuin wil een echt thuis geven aan de diverse beesten. Centraal staan verantwoordelijkheid en zorgen voor de dieren.

Foto’s: met dank aan Westerwald Touristik Service, Ralf Dahlhoff, Rainer Witzgall, Waldermar Hauke und Matthias Ketz