Bezienswaardigheden

Er zijn veel bezienswaardigheden in de omgeving, hieronder een kort overzicht.

Abdij Klooster Marienstadt

1_0-luchtfoto-abteimarienstatt-240x148
1_5-Abtei-Marienstatt-240x148

Ten noorden van Hachenburg staat in het dal van de Grosse Nister het zeer bezienswaardige Kloster Marienstatt. Een leuke wandeling van een klein uur leidt door het Stadtwald naar deze voormalige cisterciënzerabdij. De gotische kerk werd begin 14e eeuw voltooid. De driebeukige basilica met twee grote dwarsbeuken heeft een halfrond koor, waarvan de gewelven worden gesteund door grote luchtbogen op de zijkapelletjes. Aan de binnenzijde vallen de grote, ronde zuilen op.
De kloosterkerk is bekend vanwege het 14e-eeuwse prachtige altaar, een sierlijk vleugelaltaar met onder een rij arcadebogen een afbeelding van de kroning van Maria met daarnaast de twaalf apostelen. Het koorgestoelte en de 15e¬eeuwse houten beelden op de graftombe van Gerhard von Sayn zijn bezienswaardig.


Klooster Marienstatt Brauhaus

2_1-Brauhaus-Mar-200x148
2_2-BrauhausAbtei-Marienstatt-200x148

Bij het klooster is ook het Brauhaus Marienstatt gevestigd waar u een heerlijk “monniken” biertje kunt drinken. Tevens is het een uitstekende plek voor de lunch of het diner, u kunt er heerlijk eten. In de zomer is er een prachtig terras met lange biertafels, een perfecte plek!


Wasserschloß Crottorf

3_2-Wasserschloss-Crottorf-300x197-300x197
3-0-crottorf-waterslot1

Bij Morsberg ligt het kasteel van de Graven van Hatzfeldt. Het waterburcht- kasteel is gebouwd in het midden van de 12e eeuw. Het poortgebouw dateert uit het jaar 1685. Voor en belangrijkste kasteel wordt geflankeerd door ronde torens. Kasteel Crottorf is nog altijd de residentie van de graaf. Naast het kasteel is een prachtig, goed onderhouden park.


Schloss Schönstein en Heister Kapelle

8_0-Schloss_Schoenstein-240x148
8_1-De-bron-in-Wissen-240x148

Vlakbij Schutzbach, in Wissen, liggen 2 oude bezienswaardigheden, het Schloss Schönstein en de Heister Kapelle. Het dorpje Wissen is ook prachtig, ga de mooie bron eens in het echt bekijken!


Stiftskirche St. Severus

8_2-heisterkapelle-240x148
10-Stiftskirche-St-Severus-240x148

In het 3 km ten oosten van Westerburg gelegen Gemünden staat de Stiftskirche St. Severus, in Duitse boeken wel omschreven als “een van de grootste kostbaarheden van het Westerwald”. Deze basiliek van rond 1100 heeft een zeer hoog schip met vroeggotische ornamenten en prachtige muurschilderingen.


Dickendorfer Mühle

dickendorfer_muehle-2-240x148
dickendorfer-muehle-1-240x148

In het romantische Elbbachtal tussen Molzhain en Dickendorf vindt u de Dickendorfer Mühle. De Dickendorfer Mühle is een oude watermolen die ook bezichtigd kann worden. In het weekend Kaffee und Kuchen!. Tevens zijn er ook allerlei artikelen zijn te koop o.a. honing, meel en brood.