Musea

In de omgeving zijn veel musea, hieronder krijgt u een korte indruk.

Landschaftsmuseum Westerwald, Hachenburg

4_0-Landschaftsmuseum-Westerwald-Matthias-Ketz-240x148
4_2-Landschaftsmuseum-Westerwald-2-Matthias-Ketz-240x148

In de tuin achter het slot Hachenburg bevindt zich het Landschaftsmuseum Westerwald, waar in vakwerk¬huisjes tentoonstellingen zijn ingericht over de geschiedenis van het Westerwald en het leven in deze prachtige streek. Bij het Landschaftsmuseum Westerwald hoort ook het Museum Basaltpark Bad Marienberg waar op interessante en leerrijke manier wordt uitgelegd hoe belangrijk vulkanen, lava en basalt bij het ontstaan van deze omgeving zijn geweest.

Cadillac-Museum Hachenburg

5_0-Cadillac-museum-4_-Ralf-Dahlhoff-240x148
5_2-Cadillac-Museum-1-240x148

In Hachenburg is ook nog het Cadillac-Museum te bezichtigen, prachtige oldtimers, zeer de moeite waard om te bekijken! Ook kunt u hier eventueel een oldtimer huren.

Westerwald Keramiek

6_0-Keramik-Museum-225x300
6_1-Keramik-Museum

Het Westerwald heeft zijn eigen specifieke keramiek, Marliese Fürst maakt dit in haar pottenbakkerij. U kunt hier een rondleiding krijgen, de tentoonstelling zien en uiteraard ook iets moois meenemen.
In Höhr-Grenzhausen is het Keramik Museum gevestigd. U vindt er, op 2000 m² oppervlakte, 5 eeuwen aardewerk geschiedenis. U ziet in verschillende zalen handgemaakt werk, design en kunst tot het meest actuele van nu. Daarnaast zijn er steeds wisselende tentoonstellingen.

Westerwald Museum Motorrad en Technik

7_0-Westerwald-Museum-Motorrad-en-Technik-1
7_1-Westerwald-Museum-Motorrad-en-Technik-2-240x148

In Steinebach-Sieg vindt u het Museum Motorrad en Technik. In dit museum bevindt zich een imposante collectie 2-wielers. U vindt o.a. motoren van BMW, brommers van Zündapp, men heeft er zelfs motoren van Miele! Tevens is er een speciale politie-afdeling, waar u alles kunt vinden over het politiewerk in het Westerwald in de jaren 1950-1960.

Leisteenmijn bij Asbach

9_0-Assberg-Limbach-Leisteenmijn

Bij Assbach in de buurt van Limbach ligt langs een wandelpad een Oude leisteenmijn (gratis toegang) U gaat ca 20 meter diep en ziet op een indrukwekkende manier hoe de leisteen hier verkregen werd.