Steden

Hieronder vindt u een greep uit de vele steden die een bezoek waard zijn.

Siegen

7_0-Siegen-Nikolaikirche_und_Rathaus-Rechte-Stadt-Siegen-240x148
7_1-Siegen240

De historische stad Siegen in Noord-Rijnland-Westfalen wordt in tweeën gedeeld door de Sieg, een zijrivier van de Rijn. De regio eromheen heet het Siegerland. Er zijn prachtige historische gebouwen , maar er is ook volop natuur en dat maakt de stad zeer aantrekkelijk voor toeristen. Siegen is een bruisende stad met een rijk cultureel aanbod.

– Huis van Oranje Siegen –

Het Nederlandse vorstenhuis is oranje gekleurd. Hoe dat komt vindt u in de historische stad Siegen, in de buurt van uw VakantieVilla.

In Siegen zetelden lange tijd zetelden twee takken van de Nassauers. De ene tak, de protestantse, verwierf het vorstendom Orange in Frankrijk. Nakomelingen van deze Ottoonse tak, van graaf Hendrik van Nassau, zorgden er uiteindelijk voor dat het Nederlandse vorstenhuis oranje werd. Siegen speelde dus een belangrijke rol in de historie van het Huis van Oranje. Het stamslot van de graven van Nassau-Siegen herinnert aan die tijd. Dit geldt ook voor de grafkapel van dit geslacht in de Nikolaikerk dat frequent door Willem van Oranje werd bezocht.

Dillenburg

10_0-Dillenburg-Altes-Rathaus-240x148
10_2-Dillenburg-Orangerie-240x148

Op zo’n 35 kilometer ligt het stadje Dillenburg. Het is een gezellig oud stadje aan de Dill, In het slot Dillenburg werd in 1533 graaf Wilhelm van Oranje geboren. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog tegen de Spanjaarden keerde Wilhelm van Oranje (in ballingschap) terug naar het slot. Van hieruit organiseerde hij de bevrijdingsstrijd tegen de Spaanse overheersers. Op slot Dillenburg werd ook zijn zoon Maurits geboren. Maurits maakte naam zou maken als veldheer en legerhervormer.

Dillenburg is hiermee de oorsprong van het Nederlandse koningshuis, lang resideerden hier ook de vorsten van Oranje-Nassau.

Bonn

12_0-Bonn-Drachenfels
12_2-Bonn-Munster-Basiliek-204x148

Op ongeveer een uur rijden van het huis vindt u Bonn. Bonn was van 1949 tot 1990 de hoofdstad van Duitsland. De stad heeft een unieke uitstraling door de prachtige barokgebouwen in het centrum, heeft mooie kerken (Münster-Basiliek) en de Botanische tuin. U kunt er heerlijk winkelen in de grote warenhuizen en vele kleine winkeltjes. Bonn ligt aan de Rijn, talrijke rondvaartboten bieden u de mogelijkheid om een prachtige dagtocht op de Rijn te maken.

Koblenz

13_1-Schloss-Stolzenfels-Koblenz-208x148
13_2-Weihnachtsmarkt-Koblenz-208x148

Aan de monding van de Moezel in de Rijn ligt Koblenz, op ongeveer een uur rijden van het huis. Bekend om fort Ehrenbreitstein, ooit de op een na grootste rotsvesting van Europa en de vele middeleeuwse bruggen, waarvan de oudste dateert uit de veertiende eeuw.

Limburg aan de Lahn

11_0-Limburg-Binnenstad-240x148
11_1-Limburg-Dom-240x148

Een uitstekende bestemming voor een dagtocht is Limburg, gelegen aan de rivier Lahn. Wanneer u Limburg nadert valt de Limburger Dom met zijn zeven torens al op. De dom reist op een steile rots hoog boven de Lahn en de oude binnenstad uit. Het historische Limburg (13e eeuw) heeft kronkelige straatjes met vakwerkhuizen en romantische pleinen. Verder te bezichtigen o.a. het voormalige franciscanenklooster St. Sebastian en het Lahndal met veel bezienswaardigheden. Erg mooi is het deel tussen Limburg en Bad Ems.